@nathalieholmp

Is-taco med chai-is, syltet æble og hjemmelavet vaffel

Efterårs is-taco – En skøn krydret is lavet med lang peber, kanel, kardemomme, vanilje og honning. Smagen minder meget om en god chai latte ☕️ Omgivet af en sprød hjemmelavet vaffel, brændt marengs og syrlige vanilje syltede æbler 🍁🍎

Ca. 10 stk.

Opskrift:
Isbase:
50 g glukose
50 g honning
250 g fløde
250 g sødmælk
6 æggeblommer
1 kanelstang
1 hel lang peber
Frøene fra 2 kapsler kardemomme
1 Tom vaniljestang

Alle ingredienser kommes i en gryde undtagen æggeblommerne. Kog op. Herefter tilføjes æggeblommerne langsomt, og massen varmes til 82 grader. Tag af varmen og kom på køl natten over. Herefter sigtes de hele krydderier fra og massen køres i ismaskine.

Vanilje syltet æble:
1 æble
100 g sukker
50 g eddike
Kornene fra 1 vaniljestang
Sukker, eddike og vanilje koges op. Æblet skæres i brunoise (tern på 2×2 mm) og kommes op i syltelagen. Nedkøl og opbevar indtil anretning.

Vaffel:
60 g æggehvide
75 g fløde
60 g mælk
150 g sukker
1 knivspids salt
200 g hvedemel
60 g smeltet smør
Alle ingredienser blandes indtil det er en ensartet masse. Kom ca. 1 spsk dej i et meget varmt vaffeljern i ca. 60 sekunder eller indtil gyldent. Når den er færdig udstikkes den med en rund udstikker (10 cm i diameter) og vaffelcirklen halveres. Det er vigtig dette gøres i mens vaflen stadig er varm, ellers vil den knække når du skærer i den. Kan evt laves ved at sprede tynd ud på en bageplade og bages ved 180 grader indtil gyldent, hvis et vaffeljern ikke haves.

Marengs:
150 g sukker
60 g vand
60 g æggehvide
Æggehviderne piskes stive. Vand og sukker koges til 117 grader og hældes langsomt i æggehvider mens der piskes. Pisk indtil massen er blank og stiv. Kom i sprøjtepose.

Anretning:
Kom isen i mellem to halvcirkler, brug en spartel til at lave dem helt skarpe. Frys en halv times tid så det hele sætter sig. Kom æbletern på hele is-siden, der vender opad, og kom en halv teske honning ud over æblerne. Sprøjt marengs ovenpå og brænd med en gasbrænder.

Server straks! Velbekomme 🍎🍁🍂

Jeg pyntede med flere æble brunoise og honning 🍎