@nathalieholmp

Koldthævede speltboller med rødbede

Koldhævede speltboller proppet med rødbede. Den karakteristiske smag fra spelten går super godt med den svage sødme fra rødbeden, og den lette smag af hvedesur. 🍞🥖🥐💕

Ca. 12 stk.

Ingredienser:

235 g skrællet rødbede i tern
325 g vand
400 g tipo 00 mel*
250 g speltmel
8 g gær
10 g salt
40 g honning
1 spsk surdej*
10 g bageenzym*
(*har du ikke surdej og bageenzym undlades det bare. Tipo 00 mel kan erstattes af anden hvedemel, der skal dog være et proteinindhold på min. 11 g pr. 100 g for at få et godt resultat)
Blend rødbede og vand til en tynd suppe. Sigt således der ingen klumper er tilbage. Bland alle øvrige ingredienserne i en skål og hæld rødbedeblandingen i. Røres på røremaskine i 6-7 min ( har du ikke en røremaskine røres den bare grundigt sammen med en ske) Dejen skal hæve på køkkenbordet i 1 time, hvorefter den skal koldhæves i 10-12 timer i køleskab.
Varm herefter din ovn op til 250 grader (har du en pizzasten kan du med fordel bruge den). Hak dej ud til boller (ca. 12 stk.) – det er en våd dej så den kan være svær at arbejde med, hvorfor dette er den nemmeste løsning. Bollerne skal ikke efterhæve, og skal helst være så kolde som muligt når de puttes i ovnen. Bollerne smides i på en varm plade/pizzasten i ovnen ved 250 grader i 10 min, skru ned til 230 grader og bag yderligere i 10 min.