@nathalieholmp

Hveder med kardemomme

Til Storebededag hører varme hveder, og de smager bare bedst når de er hjemmelavde. Her har du min opskrift på de skønne hveder. Jeg har brugt hele kardemomme kapsler, som jeg har blendet lige inden de skulle i dejen – det giver en helt fantastisk smag og aroma.

Mine hveder er bagt med den japanske Tangzhong metode, hvor man koger væske og mel op til en jævning, som man tilsætter dejen. På denne måde kan din dej binde endnu mere vand end ellers, og du får et stykke bagværk der er ekstra saftigt, blødt, luftigt og lækkert.

8 stk.

Ingredienser:
Jævning:

25 g mel
125 g sødmælk

Dej:
125 g sødmælk
70 g smør
40 g sukker
10 g fint salt
8 kardemommekapsler (afskallet og blendet)
1 æg
20 g frisk gær eller 10 g tørgær
340 g hvedemel (Protein indhold på over 12% – jo mere protein, jo mere vand kan dejen binde = Saftigere og luftigere bagværk)

Kom mel og mælk til jævningen op i en gryde, og sæt til at koge under omrøring. I mellemtiden kommer du de resterende ingredienser op i en røreskål. Når din jævning er tyk kommer du den ned til de andre ingredienser. Rør på røremaskine ved lav hastighed indtil dejen består vinduestesten. For mig tog det ca. 25 min. Kom i en smurt overdækket skål, og lad hæve til dobbelt størrelse.

Form til 8 boller, som du stiller tæt i en bradepande. Pensel med sødmælk. Efterhæv i 30 min. Og bag ved 200 grader (alm. Ovn) i 15-20 min. eller indtil de er gyldne. Nydes lune med rigeligt smør.