Brunsviger! Jeg elsker brunsviger og har kommet alt det gode fra en brunsviger ned i en lækker dessert! Som finalist i @magasinet_laekkerier chokolade udfordring i lørdags fik vi de skønneste goodiebags som blandt andet indeholdt lækkert mørkt muscovadosukker fra @dansukkerdanmark og skønne brioche boller fra @jalmogb – da jeg så de skønne produkter tænkte jeg brunsviger og måtte lave det til en dessert. Det blev til sprødristet brioche i bunden, en fuldfed kardemomme is og en sauce på muscovadosukker og smør🍦
Til ca. 10 portioner
Kardemomme is
480 g fløde
160 g sukker
250 g sødmælk
75 g æggeblomme
40 g skummemælkspulver
2 g arabic gum
1 g salt
3 g kardemomme
Kom alle ingredienser i en gryde og varm op til 85 grader. Køl ned og kør på ismaskine.
Muscovado sauce
150 g mørkt muscovado sukker
50 g vand
25 g smør
3 g kardemomme
1 g salt
Varm alle ingredienser op i en gryde indtil alle sukkerkorn er smeltet. Køl ned til stuetemperatur.
Brioche crumble
1 brioche bolle
Bræk i mindre stykker og rist i ovnen ved 100 grader i ca. 30 min indtil det er gyldent og sprødt.
Samling af desserten
Kom en skefuld crumble i bunden af en tallerken, top med en generøs kugle is og sauce.