Hindbær isbomber 🌸 Små isbomber med smæk på hindbærsmagen. En brownie bund med en midte af hindbær-rødbede sorbet, omkranset af en silkeblød hindbær flødeis og til slut en sød hindbær marengs 🌸🍦🔥
Opskrift: 6 stk.
Hindbær-rødbede sorbet:
300 g vand
130 g glukose
100 g sukker
8 g cremodan
470 g hindbærpure
150 g rødbede juice
Saften fra 1 lime
Vand, glukose og sukker varmes til 80 grader. Blend cremodan i. Nedkøl. Tilsæt resten af ingredienserne og kør ismaskine.
Frys ned i halvkugle forme Ø30 mm – der skal være 12 stk. Når de er frosne befries de fra formen, og samles til 6 helkugler.
Opskriften er større end det der skal bruges – så resten af isen kan med fordel benyttes til ispinde eller lign.
Hindbær flødeis:
250 g hindbær
2 spsk sukker
Kog hindbær og sukker ned til 1/4. Passer gennem en sigte og nedkøl.
50 g sukker
50 g glukose
250 g fløde
250 g mælk
6 æggeblommer
5 g cremodan
Sukker, glukose, fløde og mælk koges op. Tilsæt forsigtigt æggeblommer og leger til 82 grader. Blend cremodan i. Nedkøl.
Ismassen og hindbær sirup blandes sammen og det køres på ismaskine.
Kom ismassen i en halvkugle form på Ø75 mm (Jeg brugte @silikomart form Parfum 110) Fyld formen halvt op, kom sorbet kuglen i og fyld resten af formen op med hindbæris. Frys ned til dagen efter.
Brownie bund:
300 g brownie rester
Ælt brownieresterne sammen og kom mellem to stykker bagepapir. Rul ud tyndt og udstik så de passer under ishalvkuglerne. Kom is-halvkuglen ovenpå og frys.
Hindbær marengs:
130 g sukker
100 g hindbærpure
100 g æggehvider
2 tsk sukker
Pisk æggehvider og 2 stk sukker luftigt. Imens kog sukker og hindbær pure op til 118 grader. Hæld langsomt i hviderne imens der piskes. Pisk indtil det er sejt. Kom på sprøjtepose og sprøjt på isbomberne i ønsket mønster. Opbevar på frys indtil de skal nydes. De kan med fordel tages ud og stå ved stuetemperatur i 10 min., før servering.