@nathalieholmp

Gammeldags fastelavnsboller med pistacie og mørk chokolade

Gammeldagsfastelavnsboller! Jeg elsker gammeldags fastelavnsboller og efter min mening er de, de bedste man kan få. Den her version er med en blød og saftig gærdej, den lækreste pistacie creme, remonce, mørk chokolade, hakket pistacie og havsalt 🤤🍫

Ca. 16 stk.

Opskrift

Gærdejen

200 g sødmælk
12 g tørgær
1 æg
30 g brun farin
460 g Tipo 00
8 hele kardemomme frø
1 lang peber
5 g salt
180 g koldt smør i tern

Stød kardemomme og peber fint. Kom alle ingredienser i en røremaskine undtagen salt og smør. Rør ved lav hastighed indtil dejen slipper skålens sider og er blank. Tilsæt salt og rør indtil det er integreret. Tilsæt langsomt smøren og rør indtil dejen er blank, smidig og slipper skålens sider. Sæt til at hæve overdækket i en time (eller til dobbelt størrelse).

Remonce

100 g marcipan
50 g sukker
100 g blødt smør
Alle ingredienser røres sammen.

Når dejen er dobbelt størrelse vejes den af til 70 g. Den afmålte dej presses flad og kom derefter remonce på. Fold dejen sammen om remoncen og rul til en kugle. Sæt til hævning indtil de er dobbelt størrelse. Pensl med æg og bag ved 180 grader i ca. 16 min. Lad dem køle ned ved stuetemperatur bagefter.

Pistacie creme

70 g sukker
1 vaniljestang
600 ml sødmælk
6 æggeblommer
45 g maizena
5 tsk pistacie pasta (kan købes online eller laves selv – det består af 100 % ristede pistaciekerner der er blendet til en paste)
Sukker, vanilje og sødmælk koges op. Æggeblommer og maizena blandes således der ingen klumper er tilbage. Hæld den kogende mælk i æggeblandingen, og kom derefter tilbage i gryden ved lav varme under omrøring indtil den er tyknet. Tag af varmen og tilsæt pistacie pasta (tilsæt så du synes det smager dejligt) og køl ned.

Prik hul i bunden af bollerne og fyld en generøs mængde creme i bollerne.

Topping

300 g mørk chokolade (jeg brugte @callebautnordic 2815)
30 g hakkede pistacienødder
Havsalt
Temperer chokoladen og dyp bollerne heri. Drys med pistacienødder flager af havsalt 🍫