Romkugle is 🍫🥃🍦 Rom-chokolade flødeis med romkuglemasse, mørk chokolade og choko flakes ❤️
Ca. 12 stk.
Opskrift:
150 g kagerester
1 spsk kakao
2 spsk hindbær marmelade
30 g God Rom
Kom alle ingredienser i en røreskål og bland det godt. Den skal være lind nok til, at den kan komme på en sprøjtepose og kunne sprøjtes ud. Fordel massen i 12 is-forme (jeg brugte @silikomart Gel 14 3D isform) og frys ned indtil romkuglemassen er helt frossen.
Rom-is:
150 g sukker
250 fløde
250 sødmælk
50 g mørk chokolade (jeg brugte 811 fra @callebautnordic )
50 g lys chokolade (jeg brugte 823)
10 g God rom
Kog sukker, fløde og mælk op. Leger med æggeblommerne indtil 84 grader. Tag af varmen. Kom chokoladen i og lad det smelte. Afkøl i køleskab. Tilsæt Rom og blend massen godt sammen – kør på ismaskine og fordel isen i formene med romkuglemasse. Frys natten over.
Overtræk:
600 g mørk chokolade
60 g kakaosmør
Chokolade flakes eller dit yndlings krymmel til pynt
Smelt chokolade og kakaosmør og dyp isene i chokoladen. Drys krymmel på inden chokoladen sætter sig og herefter nydes de 🍫🥃🍦