En skøn og juleinspireret is. Isen er lavet med Juleskum, som er en kæmpe favorit på mit julebord. Isen er rigtig nem at lave, og så smager den rigtig godt. Juleskum indeholder meget sukker, og stivelse og det hjælper isen med at få en rigtig god og cremet konsistens.
Ingredienser
- 220 g fløde
- 380 g mælk
- 45 g sukker
- 75 g glukosesirup
- 95 g friske eller frosne jordbær
- 125 g Juleskum
- 1/4 tsk johannesbrødkernemel
- 1 knivspids citronsyre (eller 1 spsk citronsaft)
Fremgangsmåde
- Forbered isbasen:
I en gryde opvarmes fløde, mælk, sukker, glukosesirup og jordbær, indtil blandingen når kogepunktet. - Tilsæt Juleskum:
Tilsæt Juleskum, og lad dem smelte ved svag varme i et par minutter. Rør godt rundt undervejs. - Jævn blandingen:
Tilsæt johannesbrødkernemel og citronsyre. Blend massen grundigt med en stavblender, indtil den er helt glat uden klumper. - Smag til:
Smag på ismassen, og juster med lidt ekstra citronsyre eller citronsaft, hvis du ønsker mere syrlighed for at balancere sødmen. - Frys:
Hæld ismassen i beholdere, der passer til din ismaskine. Jeg bruger en Ninja Creami NC300, og der er til to beholdere i denne opskrift. Frys massen i mindst 24 timer. Jeg anbefaler ikke, at denne is køres på en almindelig ismaskine med kompressor. - Forvandl til is:
Kør massen på ismaskinens "Ice Cream"-indstilling. For en ekstra cremet konsistens, anbefales det at respinne isen 2 gange.
Servering
Servér din Juleskum is i en iskold skål med Juleskum på toppen.