En flødeis pakket med vanilje, rabarberkompot og knuste makroner. Den smager af sommer og sol – og jeg har fundet inspiration i mormor køkkenets rabarbertrifli og lavet det til en lækker is.
Opskrift:
Creme anglaise:
2,5 dl sødmælk
2,5 dl fløde
1 vaniljestang
6 æggeblommer
150 g sukker
Rabarberkompot:
1 bundt rabarber
Ca. 150 g sukker
1/2 pose makroner
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, og skil kornene ad med en spsk sukker. Kom op i en gryde sammen med fløde og mælk. Sæt til at koge. Bland sukker og æggeblommer (du behøver ikke piske det – det er rigeligt at det er blandet). Når mælkeblandingen begynder at boble en smule tager du den af varmen. Hæld en dl af den varme mælk over æggeblommerne. Rør godt. Hæld resten af mælken over æggene i en tynd stråle under omrøring. Kom det hele tilbage i gryden – og varm det op til 85 grader. Herefter tages det af varmen og nedkøles helt i køleskab.
Skær rabarberne i grove stykker (ca. 1 cm). Kom halv dl. vand i bunden af gryden og kom sukker i. Lad det simre indtil det er kogt let ud. Smag på den, og kom mere sukker i hvis du synes den er for syrlig. Køl ned.
Kom ismassen i din ismaskine – når den er færdig kommes den i en form, kom rabarberkompot og makroner i og bland det let. Kom gerne rabarberkompot og makroner på toppen og kom det i fryseren. Nydes i isvafler og der kan evt. kommes flødeskum på toppen.