@nathalieholmp

Sandwich-is med Havrecookies, Vaniljeis og Mørk Chokolade

Lav lækre sandwich-is med sprøde havrecookies og hjemmelavet vaniljeis. Jeg bruger en silikoneform for skarpe, firkantede sandwich, men du kan også sagtens lave dem uden – begge versioner bliver skønne! Formen jeg brugte hedder BISC01 Classic og er fra Silikomart.

Ca. 7 stk.

Ingredienser

Havrecookies med kardemomme

· 100 g stuetempereret, saltet smør

· 50 g sukker

· 40 g brun farin

· 85 g hvedemel

· 85 g finvalsede havregryn

· 1 tsk. stødt kardemomme

· 0,25 tsk. bagepulver

· 0,25 tsk. fint salt

Vaniljeis

· 60 g sukker

· 60 g glukose

· 200 g fløde

· 300 g sødmælk

· 1 vaniljestang

· 80 g æggeblommer

· (Evt. 4 g cremodan, hvis du har det)

Chokoladeovertræk

· 200 g mørk chokolade

· 50 g kakaosmør (eller kokosolie som alternativ)


Fremgangsmåde

Havrecookies

1. Forbered ovn: Forvarm ovnen til 170 grader varmluft.

2. Dej: Pisk smør, sukker og brun farin luftigt og lyst. Bland de tørre ingredienser og rør dem i smørblandingen, til dejen er ensartet.

Med form: Fordel dejen i silikoneformen og tryk den flad, så du får et jævnt lag.

Uden form: Form dejen til en rektangel, pak den ind i film, og lad den hvile i køleskabet i minimum 1 time. Skær herefter dejen i tynde skiver, og placer dem på en bageplade med bagepapir.

3. Bagning: Bag cookiesene i ca. 10 minutter, indtil de er gyldne. Lad dem køle helt af, og opbevar dem i en lufttæt beholder, indtil de skal bruges.

Vaniljeis

1. Vaniljemælk: Skrab kornene ud af vaniljestangen. Kog sukker, glukose, fløde, sødmælk, vaniljekorn og vaniljestang op.

2. Æggeblandingen: Hæld den varme mælkeblanding i æggeblommerne under omrøring. Hæld derefter det hele tilbage i gryden, og varm op til 82 grader under omrøring.

3. Hviletid: Køl blandingen ned, og lad den hvile i køleskabet i mindst 12 timer. Lad vaniljestangen blive i is-basen, så den kan give god smag til isen.

4. Ismaskine: Fjern vaniljestangen, og kør is-basen på ismaskine, til den er cremet og klar.

Sammensætning af Sandwich-is

Med form: Fordel isen i silikoneformen og frys, til den er fast. Befri isen fra formen ved at påføre varmt vand på bagsiden. Læg isen mellem to cookies, og sæt tilbage i fryseren.

Uden form: Beklæd en form (ca. 20 x 20 cm) med bagepapir, og fordel isen i et jævnt lag. Frys, til den er fast, og skær derefter isen i skiver. Læg en skive is mellem to cookies, og sæt tilbage i fryseren.

Chokoladeovertræk

1. Smelt chokolade og kakaosmør (eller kokosolie) ved lav varme, fx i mikrobølgeovn. Hæld den smeltede chokolade i et højt glas.

2. Dyp halvdelen af hver sandwich-is i chokoladen, lad overskydende chokolade dryppe af, og lad chokoladen stivne på bagepapir.

Og nu er dine sandwich-is klar til servering – nyd dem!