Lav lækre sandwich-is med sprøde havrecookies og hjemmelavet vaniljeis. Jeg bruger en silikoneform for skarpe, firkantede sandwich, men du kan også sagtens lave dem uden – begge versioner bliver skønne! Formen jeg brugte hedder BISC01 Classic og er fra Silikomart.
Ca. 7 stk.
Ingredienser
Havrecookies med kardemomme
· 100 g stuetempereret, saltet smør
· 50 g sukker
· 40 g brun farin
· 85 g hvedemel
· 85 g finvalsede havregryn
· 1 tsk. stødt kardemomme
· 0,25 tsk. bagepulver
· 0,25 tsk. fint salt
Vaniljeis
· 60 g sukker
· 60 g glukose
· 200 g fløde
· 300 g sødmælk
· 1 vaniljestang
· 80 g æggeblommer
· (Evt. 4 g cremodan, hvis du har det)
Chokoladeovertræk
· 200 g mørk chokolade
· 50 g kakaosmør (eller kokosolie som alternativ)
Fremgangsmåde
Havrecookies
1. Forbered ovn: Forvarm ovnen til 170 grader varmluft.
2. Dej: Pisk smør, sukker og brun farin luftigt og lyst. Bland de tørre ingredienser og rør dem i smørblandingen, til dejen er ensartet.
Med form: Fordel dejen i silikoneformen og tryk den flad, så du får et jævnt lag.
Uden form: Form dejen til en rektangel, pak den ind i film, og lad den hvile i køleskabet i minimum 1 time. Skær herefter dejen i tynde skiver, og placer dem på en bageplade med bagepapir.
3. Bagning: Bag cookiesene i ca. 10 minutter, indtil de er gyldne. Lad dem køle helt af, og opbevar dem i en lufttæt beholder, indtil de skal bruges.
Vaniljeis
1. Vaniljemælk: Skrab kornene ud af vaniljestangen. Kog sukker, glukose, fløde, sødmælk, vaniljekorn og vaniljestang op.
2. Æggeblandingen: Hæld den varme mælkeblanding i æggeblommerne under omrøring. Hæld derefter det hele tilbage i gryden, og varm op til 82 grader under omrøring.
3. Hviletid: Køl blandingen ned, og lad den hvile i køleskabet i mindst 12 timer. Lad vaniljestangen blive i is-basen, så den kan give god smag til isen.
4. Ismaskine: Fjern vaniljestangen, og kør is-basen på ismaskine, til den er cremet og klar.
Sammensætning af Sandwich-is
Med form: Fordel isen i silikoneformen og frys, til den er fast. Befri isen fra formen ved at påføre varmt vand på bagsiden. Læg isen mellem to cookies, og sæt tilbage i fryseren.
Uden form: Beklæd en form (ca. 20 x 20 cm) med bagepapir, og fordel isen i et jævnt lag. Frys, til den er fast, og skær derefter isen i skiver. Læg en skive is mellem to cookies, og sæt tilbage i fryseren.
Chokoladeovertræk
1. Smelt chokolade og kakaosmør (eller kokosolie) ved lav varme, fx i mikrobølgeovn. Hæld den smeltede chokolade i et højt glas.
2. Dyp halvdelen af hver sandwich-is i chokoladen, lad overskydende chokolade dryppe af, og lad chokoladen stivne på bagepapir.
Og nu er dine sandwich-is klar til servering – nyd dem!