@nathalieholmp

Vaniljekranse med brunet smør og ristede mandler

Vaniljekranse 🍪 Klassisk julebag, når det er allerbedst. Her med mit eget twist af ristede mandler og brunet smør for at give kransene endnu mere smag.

Ca. 35 stk.

Opskrift:
200 g smør
1 vaniljestang
160 g sukker
1 æg
150 g mandler
175 g hvedemel

Brun smørret i en kasserolle og lad det nedkøle til stuetemperatur. Rist mandlerne, med skal, i ovnen ved 150 grader i ca. 10 min. Skrab kornene ud af vaniljestangen og mix med en smule af sukkeret så kornene skiller ad. Kom mandler og den tomme vaniljestang i en blender og blend fint. Bland alle ingredienser og sæt dejen på køl til dagen efter.

Tag dejen ud af køleskabet ca. 2 timer inden du vil bage den. Kom dejen på sprøjtepose med en stor stjernetyl og sprøjt dem i fine kranse på ca. 4 cm i diameter. Er dejen for svær at sprøjte kan du give dejen 5 sek. i mikroovn. Bag ved 200 grader i ca. 10
min. til de er gyldne. ⁣