@nathalieholmp

Gateau Marcel med hvid chokolade og citron

En gammel klassiker som Gateau Marcel går man sjældent galt i byen med. En Gateau Marcel er en kage, som består af en bagt og en ubagt del. Det gør kagen utrolig cremet, saftig og lækker. Normalt laves den på mørk chokolade og er derfor ofte temmelig tung og heftig. Jeg har gjort den lidt mere sommerlig og lavet den på hvid chokolade og citron i stedet. Pyntet med jordbær, ruby crisp pearls og skovsyre. 🍓🍫🌼

Ca. 12 stk.

Opskrift:
200 g hvid chokolade
200 g smør
160 g past. Æggehvider
140 g past. Æggeblommer
200 g sukker
Skal fra en citron
Smør til formen

NB! Det er vigtigt at der bruges pasteuriserede æg da halvdelen af kagen spises rå.

Fremgangsmåde:
Chokoladen hakkes i mindre stykker. Smør skæres i tern. Chokolade og smør smeltes sammen. Æggehviderne piskes stive. I en anden skål piskes æggeblommer, citronskal og sukker luftigt. Vend først chokolade/smør blandingen forsigtigt ned i æggeblommerne. Herefter vendes æggehviderne forsigtigt i. Smør din springform med smør (Ø18 – har jeg brugt) og kom halvdelen af kagedejen i. Bag ved 170 grader i ca. 30 min. Køl den herefter ned. Når den er kølet ned, kommes resten af kagedejen på og kages sættes på frys i min. 4 timer. Herefter kan den løsnes fra formen. Tø den op i køleskab i min. 4 timer og den er klar til at blive pyntet og nydt.