@nathalieholmp

Krydret æblekage med havre crumble

Efteråret er en vidunderlig tid, og en af mine favorit årstider. Der er massere af grøntsager og frugt i sæson; blandt andet skønne æbler. Det er den perfekte anledning til at bage en lækker æblekage, der både varmer sjælen og fylder hjemmet med dejlige dufte. Denne opskrift på æblekage med havrecrumble kombinerer saftige æbler og varme krydderier med en sprød, gylden topping – en skøn kontrast. Server kagen lun, gerne med en skefuld creme fraiche, og nyd den sammen med familie og venner.

Lad os komme i gang med at bage!

Her viser jeg dig step for step, hvordan kagen laves.

Tid: 30 min. forberedelse + 50 min. bagetid.
Udstyr: Kagering eller springform Ø24 cm, håndmixer el. røremaskine.

Ingredienser:

Kagedej:

  • 3 æg
  • 100 g sukker
  • 95 g brun farin
  • 150 g saltet smør
  • 1 teskefuld bagepulver
  • 1/2 teskefuld salt
  • 140 g hvedemel
  • 2 teskefulde stødt kanel
  • 1/2 teskefuld stødt ingefær
  • 1/4 teskefuld stødt muskatnød
  • 1/2 teskefuld stødt nellike
  • 1/2 teskefuld stødt kardemomme
  • 1/2 teskefuld stødt allehånde
  • 4 æbler, skrællet og skåret i grove tern + 2 spsk. hvedemel

Havrecrumble:

  • 85 g grovvalsede havregryn
  • 40 g hvedemel
  • 35 g sukker
  • 75 g stuetempereret saltet smør
  • 30 g hakkede mandler eller mandelflager

Fremgangsmåde:

  1. Forbered ovnen: Tænd ovnen på 180 grader (almindelig varme).
  2. Kagedej:
    • Smelt smørret og lad det køle af.
    • Pisk æg, sukker og brun farin lyst og luftigt (5-10 min).
    • Tilsæt det smeltede smør, mens du pisker.
    • Sigt de tørre ingredienser i dejen og rør det hele sammen til en homogen masse.
    • Vend æbleternene i 2 spsk. hvedemel, så de fordeles bedre, og tilsæt dem til dejen.
    • Fordel dejen i en kagering eller springform beklædt med bagepapir.
  3. Havrecrumble:
    • Rist mandlerne gyldne på en tør pande ved medium varme.
    • Bland havregryn, hvedemel, mandler, sukker og smør sammen, og fordel det over kagedejen.

Bagning:

    • Bag kagen i ca. 50 minutter. Tjek med en tandstik; den er færdig, når den kommer ud ren.

Servering:

    • Server kagen lun, gerne med lidt creme fraiche tilsat vanilje