@nathalieholmp

Pebermyntebolsjer

Ingredienser

  • 100 g vand
  • 450 g sukker
  • 125 g druesukker
  • 2 ml pebermynteolie
  • 1 ml rød frugtfarve

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 80°C. Placer en silikonemåtte på en bageplade og spray med en smule neutral olie.
  2. Kom vand, sukker og druesukker i en gryde, og bring blandingen i kog, indtil temperaturen når 162°C.
  3. Hæld bolsjemassen ud på en oliesmurt silikonemåtte, og lad den køle i ca. 5 minutter, til massen er omkring 100°C.
  4. Del en fjerdedel af massen fra, og tilsæt den røde frugtfarve. Træk og ælt den røde masse, indtil den bliver flot og skinnende. Læg den derefter i ovnen, så den holder sig blød.
  5. Tilsæt pebermynteolie til resten af bolsjemassen. Træk og ælt, indtil massen er skinnende og blank. Form massen til en lang stang, og læg den i ovnen.
  6. Tag den røde masse ud og del den i fire stykker. Rul hver del til en stang i samme længde som den hvide stang.
  7. Tag den hvide stang ud af ovnen, og læg de fire røde stænger langs siderne på den hvide stang. Rul forsigtigt, så de samles til én lang stang med fine røde striber. Forsæt med at rul imens du drejer forsigtigt. Rul indtil du har den størrelse du ønsker dine bolsjer skal være.
  8. Klip bolsjerne i ønsket størrelse med en oliesmurt saks. Drej stangen 180 grader mellem hvert klip for at få den klassiske bolsjeform.
  9. Lad bolsjerne køle helt af, og opbevar dem derefter i en lufttæt beholder.

Nyd disse klassiske pebermyntebolsjer, som både er friske og dekorative!