@nathalieholmp

Surdejsbrød med purpurhvede, øl, og mørk malt 85 % hydrering

Surdejsbrød med øl, mørk malt og purpurhvede 🍞🍺Brødet har en forholdsvis høj hydrering på 85 %, så det har en dejlig saftig krumme. Jeg har leget lidt med farver, og har fået et lille fint surdejsbrød ud af det – jeg synes det endte med at se helt hyggeligt ud 🎉 Jeg serverer det i aften med hvidløgsmør og gratineret med ost, til en piv klassisk løgsuppe 🤤

Opskrift på 1 brød:
335 g øl (her vælger man bare sin farvorit eller den man lige har i køleskabet)
90 g vand
7 g mørk maltmel
150 g surdej
100 g purpur hvedemel
400 g Tipo 00
17 g salt
Mix alle ingredienser i en røremaskine et par minutter, pånær salt til dejen er homogen. Lad den hvile en halv times tid. Rør herefter ved lav hastighed i 10 min. Tilsæt salt og rør herefter indtil glutentest kan udføres. Kom i en smurt bøtte og lad den hæve indtil den er hævet 50%. Form brødet og lad det hvile i 15 min på bordet. Herefter formes det igen og kommes i en hævekurv drysset med en glutenfri mel. Lad hæve i køleskab over natten (kan stå indtil 72 timer – jo længere tid jo mere syrlig smag).
Forvarm din ovn med en støbejernsgryde i ved 275 grader i en time. Dekorer dit brød (jeg blandede restsurdej med frugtfarve og malede på) og kom i den brandvarme gryde med låg på, som herefter kommes i ovnen. Sluk ovnen og lad den stå i 20 min. Tag låget af gryden og tænd ovnen på 230 grader. Herefter bages brødet i 15-20 min.

Velbekomme!