Kaki frugt og mandel tærter. En sød tærte fyldt med mandel praline og en kompot med vanilje og kakifrugt. Frisk kakifrugt på toppen sammen med en mandel praline flødeis 🍦
6 stk.
Opskrift
Mørdej
70 g smør
125 g hvedemel
25 g æg
Knivspids salt
50 g flormelis
Alle ingredienser blandes til en sammenhængende dej. Køl ned før den rulles til 3 mm. Kom i 6 små tærteforme (Ø6 cm) og bag ved 170 grader i ca. 12 min.
Mandel praline
200 g sukker
100 g vand
200 g mandler
50 g mørk chokolade
Mandler ristes ved 200 grader i 10 min. Sukker og vand koges på en pande indtil den er gylden og karamelliseret. Mandler kommes ved og det ligges på et stykke bagepapir til ar køle af. Blendes helt fint til en paste i en kraftig blender. Tilsæt chokolade og blend igen.
Kaki blade og kompot
6 kakifrugter
50 g sukker
2 citroner
1 vaniljestang
Kaki skæres i skiver af 2 mm. Stik ud med en lille mandelformet udstikker, og kom frugten i koldt vand med citron saft. Brug resterne til kompot.
Kog frugten op med lidt vand, vanilje og sukker. Blend til grov mos. Smag til med citron saft – må gerne være lidt syrlig, da kagen ellers bliver meget sød.
Mandelpraline is
50 g sukker
50 g glukose
200 g mandel praline
250 g fløde
350 g sødmælk
6 æggeblommer
6 g cremodan
Sukker, glukose, mandelpraline, sødmælk og fløde koges op. Leger forsigtigt med æggeblommer til 84 grader. Blend cremodan i og nedkøl. Kør på ismaskine.
Samling
Kom et generøst lag af mandelpraline i bunden af tærten. Kom herefter kaki kompot i. Dræn vandet fra de udstukne kakifrugter og kom dem ovenpå i et cirkelmønster. Server med en kugle af mandelpraline isen.